x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Twitter va elimina milioane de utilizatori inactivi. De când vor fi șterse conturile

Twitter va elimina milioane de utilizatori inactivi. De când vor fi șterse conturile

de Giulia Anghel    |    27 Noi 2019   •   15:04
Twitter va elimina milioane de utilizatori inactivi. De când vor fi șterse conturile

Platforma de socializare Twitter va începe să șteargă conturile inactive timp de peste șase luni, cu excepția siuației în care utilizatorii se conectează înainte de termenul limită, după cum anunță bbc.com.

Începând cu 11 decembrie vor fi anulate îndeosebi conturile persoanelor care au încetat să mai posteze pe site pentru că au decedat, cu excepția situației în care altcineva cunoaște detaliile contului respectivului utilizator și poate să se autentifice.

Este pentru prima oară când Twitter elimină atât de multe conturi inactive. Reprezentanții platformei au declarat că acest lucru se va întâmpla deoarece utilizatorii care nu se conectează nu au putut accepta politicile de confindețialitate actualizate. 

Ștergerea acestora se va întâmpla treptat. Prima tranșă de conturi anulate le vizează pe cele înregistrate în afara Statelor Unite ale Americii. Inactiv va fi considerat un cont pe care nu s-a autentifict nicio persoană în ultima jumătate de an. Twitter a transmis că acest efort nu este o încercare de a elibera un nume de utilizator, așa  cum s-a sugerat până acum. 

Vor fi apoi analizate și conturile prin care oamenii s-au autentificat dar nu au activitate pe site. Compania folosește diverse mijloace pentru a-i descoperi pe utilizatorii autentici.

Avertismente pe e-mail

Platforma a trimis informații pe e-mailurile utilizatorilor de conturi care vor fi șterse. Compania nu spune numărul cleor care îndeplinesc lista de cerințe pentru a fi anulate, deși se așteaptă ca acestea să fie de ordinul milioanelor. Anunțurile de închidere vor fi mai numeroase cu cât termenul este mai aproape. 

 

Comprimarea nu va afecta numărul de utilizatori raportat de Twitter întrucât societatea îți bazează nivelul de utilizare numai pe acele persoane care se conectează cel puțin o dată pe zi. Conform ultimului raport, platforma avea, în luna septembrie, 145 de milioane de utilizatori activi zilnic. 

 "Lucrăm pentru curățarea conturilor inactive astfel încât să putem prezenta informații precise și credibile în care oamenii să aibă încredere. O parte din acest efort este de a-i încuraja pe cei care se conectează activ", se arată într-un comunicat al site-ului. 

Vor fi eliminate conturile persoanelor care au murit, cu excepția cazului în care persoana iubită sau altcineva apropiat are detaliile de autentificare și acceptă politica de confidențialitate a platformei. 

Politica actuală a Twitter oferă doar posibilitatea ca dezactivarea unui astfel de cont să se producă dacă o persoană de încredere, de exemplu un părinte, și-a dovedit identitatea. Însă site-ul nu permite acces la cont, ceea ce împiedică ștergerea acestuia. Spre deosebire de Facebook, Twitter nu are opțiune de memorizare care să înghețe contul și să nu permită noi interacțiuni, măsură care previne abuzul.

 

 


 
×
Subiecte în articol: twitter