x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Celebră actriță de la Hollywood diagnosticată cu o boală gravă

Celebră actriță de la Hollywood diagnosticată cu o boală gravă

11 Aug 2021   •   13:07
Celebră actriță de la Hollywood diagnosticată cu o boală gravă

Cunoscuta actriță americană Christina Applegate a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, după cum a anunțat aceasta pe Twitter, transmite bbc.

Ea a devenit celebră în serialul "Familia Bundy", unde a jucat rolul adolescentei Kelly Bundy.

"A fost o călătorie ciudată însă m-au sprijinit mult persoanele din jurul meu, care au şi ei această afecţiune. A fost un drum greu. Dar, după cum ştim cu toţii, drumul continuă. Cu excepţia cazului în care cineva încearcă să-l blocheze", a scris ea și a cerut să-i fie respectat dreptul la intimitate.

Christina Applegate are 49 de ani și a primit un premiu Emmy pentru interpretarea surorii lui Rachel, Amy, în popularul serial "Friends". Rolul din ''Dead To Me'' i-a adus nominalzări la Globul de Aur, Emmy, premiile Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild -SAG) şi premiile galei Critics Choice Awards.

A mai jucat în serialele ''Jesse'' (1998-2000) şi ''Samantha Who?'' (2007-2009). A făcut parte din formațiia Pussycat Dolls. 

S-a remarcat în peliculele ''Anchorman: The Legend of Ron Burgundy'' (2004) şi continuarea acestuia, ''Anchorman 2: The Legend Continues'', ''Bad Moms'' (2016), ''The Sweetest Thing'' (2002) sau ''Crash Pad'' (2017).

A jucat pe Broadway, în producţia ''Sweet Charity'' (2005).

Artista a suferit o dublă mastectomie în 2008, după ce a fost testată pozitiv cu gena cancerului de sân BRCA1.

Este căsătorită cu Martyn Enable, membru fondator al trupei de rock alternativ din anii '90 Porno for Pyros. 

Scleroza multiplă este o afecțiune autoimună care presupune deterorarea mielinei, strat protector care înconjoară fibrele nervoase din creier şi măduva spinării. Mielina deteriorată perturbă semnalele nervoase și duce la neurodegenerare permanentă.

 

×