x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Jane Fonda a fost arestată la Washington, în timpul unui protest

Jane Fonda a fost arestată la Washington, în timpul unui protest

12 Oct 2019   •   20:30
Jane Fonda a fost arestată la Washington, în timpul unui protest
Sursa foto: antena3

Actriţa americană Jane Fonda a fost arestată la Washington D.C., în faţa Capitoliului, în timpul unui protest împotriva încălzirii globale. ''Poliţia a arestat 16 persoane pentru că au participat la o demonstraţie ilegală în zona aripii de est a Capitoliului SUA'', a menţionat într-un e-mail directorul de comunicare al Poliţiei Capitoliului, Eva Malecki, care a precizat că cei arestaţi au fost acuzaţi de obstrucţionare.

Mike Valerio, reporter la postul tv WUSA din Washington, D.C., a postat un video pe Twitter în care se vede cum actriţa, în vârstă de 82 de ani, îmbrăcată în roşu, este încătuşată pe treptele Capitoliului şi escortată de autorităţi. Un grup mic de persoane aplauda.

Fonda s-a mutat din Los Angeles la Washington D.C., pe o perioadă de patru luni, pentru a se alătura mişcării împotriva schimbărilor climatice. Actrița este cunoscută pentru activismul ei politic. A participat la mişcarea pentru drepturile civile din anii '60 şi a fost o oponentă vocală şi controversată a războiului din Vietnam.

La începutul anilor '70, vedeta a fost arestată pe aeroportul din Cleveland sub suspiciunea de trafic de droguri. Testele de laborator au arătat însă ulterior că pastilele pe care le avea asupra ei erau vitamine. Acum, actriţa mărturiseşte că nu se teme să ajungă din nou la închisoare. "Am 82 de ani, am mai fost arestată. Adică vreau să spun că nu pot fi atacată mai rău decât am fost până acum. Deci ce-mi poate face Trump? Nu am nimic de pierdut", a declarat ea într-un interviu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jane fonda