x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden McDonald's și-a concediat CEO-ul din cauza relației amoroase cu un alt angajat

McDonald's și-a concediat CEO-ul din cauza relației amoroase cu un alt angajat

04 Noi 2019   •   15:32
McDonald's și-a concediat CEO-ul din cauza relației amoroase cu un alt angajat
Sursa foto: Feudal Media 0740243812

Gigantul american de lanțuri fast-food McDonald's a anunţat că se desparte de directorul său general Steve Easterbrook, din cauza unei relații cu un alt angajat al companiei. Consiliul de administraţie apreciază că acesta a comis o eroare de judecată prin începerea, recent, a unei "relaţii consimţite" cu o persoană din cadrul societății. Decizia "nu are legătură cu performanţele operaţionale sau financiare ale companiei", arată comunicatul conducerii McDonald's.

Compania nu a dezvăluit numele persoanei cu care fostul CEO are o relaţie şi nici dacă este vorba de o femeie sau de un bărbat.

Steve Easterbrook a fost imediat înlocuit cu Chris Kempczinski, care se ocupa până în prezent de activitatea McDonald's în SUA.
"Chris preia frâiele acestei mari companii într-un moment în care performanţa sa este solidă şi susţinută, iar consiliul are toată încrederea că el este cel mai în măsură să definească viziunea şi să ghideze strategia care să permită companiei să îşi continue succesul", a comentat preşedintele consiliului de administraţie Enrique Hernandez Jr..

Easterbrook a preluat funcţia de director general al gigantului McDonald's în 2015. Sub conducere sa, acţiunile McDonald's pe Wall Street s-au dublat, iar profitul net al companiei a crescut de la an la an.

El nu a reuşit, totuşi, să oprească declinul progresiv al vânzărilor companiei, care se confruntă, la fel ca restul marilor lanţuri de fast-food, cu schimbarea obiceiurilor consumatorilor, aflaţi în căutarea unei alimentaţii mai sănătoase.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mcdonalds