x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Carnavalul de la Rio de Janeiro a început. Cele mai renumite școli de samba vor defila pe străzile orașului

Carnavalul de la Rio de Janeiro a început. Cele mai renumite școli de samba vor defila pe străzile orașului

21 Feb 2020   •   15:56
Carnavalul de la Rio de Janeiro a început. Cele mai renumite școli de samba vor defila pe străzile orașului

Celebrul carnaval de la Rio de Janeiro începe astăzi și se va încheia pe 29 februarie. În mod tradițional acesta  are loc înainte de intrarea în Postul Paștelui catolic.

Este cel mai mare eveniment de acest fel din lume, la care participă peste două milioane de persoane. 

Debutul festivităților va fi marcat de primirea simbolică a cheilor orașului de către regele Momo, din partea primarului, moment programat astăzi la ora locală 12.00.

Peste 400 de defilări se vor desfășura pe străzile metropolei sud-americane.

Următoarele două zile vor fi dedicate defilării celor mai renumite 12 școli de samba din Rio, iar pe 25 februarie va fi aleasă regina carnavalului. În acest scop au fost instalate treibune pe Bulevardul. Sambadrom Marques de Sapucai. Sunt așteptați 90.000 de spectatori, iar defilarea finală, când sunt anunțați câștigătorii, se ține în ultima zi a carnavalului.

În fiecare cartier din Rio sunt organizate parade proprii. 

Campioana de anul trecut a fost aleasă școala de samba Estacao Primeira de Mangueria, care a fost înființată în anul 1928.

Sunt programate și baluri extravagante la mai multe cluburi de noapte, unde participanții trebuie  să cumpere bilet de intrare. Atracția este considerată însă petrecerea de la hotelul Copacabana Palace, de pe 22 februarie, unde de obicei sunt prezente vedete și personalități din întreaga lume. 

În apropierea Sambodromului din Piaza Onze sunt organizate diferite concerte.

Începuturile Carnavalului de la Rio datează din anii 1600, atunci când coloniștii portughezi ajunși pe aceste meleaguri au început să sărbătorească intrarea în postul Paștelui. Petrecerea includea bucate alese, preparate mai ales din carne, iar printre tradițiile preferate se număra și stropirea cu parfum a participanților de viță nobilă. 

După venirea pe tronul Portugaliei a regelui Ioan al IV-lea, la sfârșitul anului 1940, petrecerile și dansurile au fost permise fără restricții, fapt ce este considerat debutul renumitului carnaval.
 

 

×
Subiecte în articol: carnaval rio rio de janeiro brazilia