x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos N-o să crezi ce aliment obișnuit are proprietatea de a te ajuta să slăbești rapid! Află detalii!

N-o să crezi ce aliment obișnuit are proprietatea de a te ajuta să slăbești rapid! Află detalii!

21 Iul 2020   •   19:48
N-o să crezi ce aliment obișnuit are proprietatea de a te ajuta să slăbești rapid! Află detalii!

Fie că este consumat sub formă de fulgi, în pizza, ca salată sau la grătar, acest aliment obișnuit este unul dintre cele mai gustoase, sănăroase și populare din lume.

În doar 100 de grame din acest aliment sunt aproximativ 10 grame de fibre, 9 grame de proteine, 4 grame de grăsime, 1,5 grame de minerale.

Restul sunt carbohidrați. Tot în acest aliment se află foarte mult potasiu (295 mg), fosfor (215 mg), magneziu (90 mg), calciu (8 mg), sodiu (6 mg), zinc (1,7 mg), fier (1,5 mg) și mangan (415 mg).

De asemenea, are un conţinut bogat în cupru şi seleniu. Totodată, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6 , E și acidul folic care se găsesc în acest aliment formează un cocktail plin cu sănătate. Este bogat în aminoacizi esențiali, cum ar fi leucina, valina, fenilalanina, izoleucina și treonina.

În plus, acesta nu conține gluten, ceea ce e un mare avantaj față de alte alimente similare.

Alimentul la care ne referim are până la 75 la sută apă. În conserve, conține doar aproximativ 80 de calorii, în vreme ce uscat conține 350 de calorii.

Printre carbohidrații valoroși se numără glucoza, fructoza și zaharoza. Bine de știut: imediat după recoltare se caracterizează prin cel mai dulce gust. Datorită ingredientelor sale valoroase și a valorii nutritive ridicate, este un aliment cu adevărat sănătos.

Cum ajută acest aliment la pierderea în greutate?

...........

Află mai departe planul de dietă și numele alimentului-minune

×