x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Unul dintre cele mai sigure alimente, cu efecte-minune pentru siluetă și sănătate

Unul dintre cele mai sigure alimente, cu efecte-minune pentru siluetă și sănătate

27 Sep 2019   •   12:12
Unul dintre cele mai sigure alimente, cu efecte-minune pentru siluetă și sănătate
Sursa foto: pixabay.com

Există pe planeta asta câteva alimente care fac adevărate minuni pentru sănătate. Problema lumii în care trăim, însă, este că nu prea mai știi ce mănânci fiindcă majoritatea lucrurilor comestibile lăsate de natură au fost modificate genetic sau omul a găsit metode să le facă să crească mai repede. Așa ajungi să te otrăvești în timp ce tu crezi că mănânci sănătos.

Singurul pe care poți să-l mănânci fără griji fiindcă sigur nu te otrăvește cu pesticide este fructul de avocado și asta pentru că, și în cazul în care a fost tratat, are coaja atât de groasă încât acestea nu ajung la miezul pe care îl mănânci. Iar ăsta este doar un motiv ca să-l incluzi în rutina ta alimentară. Nu degeaba, la nivel mondial, s-a creat o adevărată nebunie în jurul acestui fruct. Asta, însă, este o modă pe care o încurajez.  Iată 5 motive de ce:

1. Reglează nivelul trigliceridelor, reduce riscul de boli cardiovasculare și previne afecțiunile degenerative ale celulei nervoase

Să le luăm pe rând. Reglează nivelul trigliceridelor serice care are tendința să crească în cazul dietelor abundente în carne și care crește riscul bolilor cardiovasculare mai mult decât colesterolul.

Și, dacă tot am pomenit de colesterol, avocado ajută la scăderea celui rău. Plus că reglează fluxul sangvin prin conținutul mare de acid oleic. Ambele proprietăți duc la scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Conținutul mare de acid oleic este responsabil și de producerea și protejarea mielinei care are multiple efecte benefice asupra celulelor nervoase și a creierului.

Și toate astea în timp ce este și o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Cum am mai spus, 20% aportul zilnic trebuie să fie constituit de grăsimi. Desigur, cele sănătoase.

2. Încetinește îmbătrânirea

Avocado conține multă vitamina E, care este un antioxidant puternic. Așa cum am mai explicat, îmbătrânirea este efectul proceselor de oxidare din organism. Legătura  logică a particulei “anti” acum a devenit evidentă.

În plus, avocado stimulează ficatul să producă glutationă considerată principalul antioxidant al organismului uman.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×