x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Constipația – 7 remedii naturale ca să scapi de ea

Constipația – 7 remedii naturale ca să scapi de ea

07 Noi 2019   •   23:27
Constipația – 7 remedii naturale ca să scapi de ea

Constipația afectează aproape una din cinci persoane și afectează calitatea vieții. Înainte de a apela la medicamente precum laxativele, unele remedii naturale pot rezolva adesea problema.

#1 Bea mai multă apă

Cât de mult: este important să bei între 1,5 și 2 litri zilnic, ceea ce înseamnă aproximativ 6 până la 8 pahare de apă. Beți întotdeauna de preferință între mese.

De ce: absorbția lichidelor în cantitate suficientă favorizează înmuierea scaunului și contribuie la o mai bună evacuare.

Care ape sunt de preferat: apele minerale bogate în magneziu, care au proprietăți laxative. Magneziul favorizează contracția musculară, inclusiv mușchii care acoperă peretele intestinal.

Gândiți-vă la asta: mâncați și supe și ceaiuri din plante. Consumul de legume sub formă de supă crește aportul de apă și fibre, scăzând în același timp supraîncărcarea calorică.

Colposcopia – metodă de diagnosticare a leziunilor precanceroase ale colului uterin

#2 Crește aportul de fibre

Cât de mult: cantitatea zilnică recomandată este de 45 până la 50 g de fibre.

De ce: mâncarea noastră de astăzi este destul de săracă în fibre. Cu toate acestea, aceste fibre sunt necesare deoarece ne ajută intestinul să elimine deșeurile din corpul nostru. Se disting: fibrele solubile și insolubile. Indiferent de tipul lor, sunt utile pentru combaterea constipației, deoarece cresc volumul bolului alimentar, schimbă consistența scaunului și ajută tranzit intestinal.

Ce alimente să alegeți pentru a lupta împotriva constipației: praz, mazăre, fasole, anghinare, salate de mesclun, morcovi cu chimen, vinete, dovlecel. Prune, mere, pere, smochine, piersici, prune, portocale, struguri, caise, cireșe.

#3 Mănâncă prune

............

Citește mai departe AICI

×