x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Mai mulți bani pentru medicina de familie

Mai mulți bani pentru medicina de familie

20 Mai 2019   •   12:16
Mai mulți bani pentru medicina de familie

Medicii de familie vor beneficia în acest an de un buget majorat cu 25% și de mai multe locuri la concursul de Rezidențiat, cu scopul de îmbunătății activitatea ăn acest domeniu, potrivit  ministrului Sănătății, Sorina Pintea. 

În plus, o parte importantă din împrumutul de 800 milioane de euro negociat cu Banca Mondială va fi destinat pentru plata serviciilor suplimentare și dotarea cu echipamente și tehnică medicală a cabinetelor medicilor de familie și a medicilor comunitari.

"Am înţeles nevoile acestui sector şi vrem să întărim medicina preventivă, iar anul acesta am crescut cu 25% bugetul pentru medicina de familie şi am acordat şi alte facilităţi pentru îmbunătăţirea activităţii acestor profesionişti. De asemenea, la concursul de Rezidenţiat au fost alocate mai multe locuri pentru acest domeniu, inclusiv cele 300 de posturi aprobate de Guvern s-au îndreptat tot către medicina de familie. Vom lua şi alte măsuri menite să întărească cabinetele medicilor de familie, în vederea îmbunătăţirii activităţii", a declarat Sorina Pintea.

×