x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Vitamina D, una dintre cele mai importante vitamine din corpul uman. Cum eviți deficitul de vitamina D?

Vitamina D, una dintre cele mai importante vitamine din corpul uman. Cum eviți deficitul de vitamina D?

16 Iun 2020   •   10:43
Vitamina D, una dintre cele mai importante vitamine din corpul uman. Cum eviți deficitul de vitamina D?
Sursa foto: pixabay.com

Vitamina D este una dintre cele mai importante, însă deseori şi una dintre cele mai subestimate vitamine din corpul uman.

Această vitamină este solubilă în grăsimi şi cel mai des, este numită "vitamina soarelui", deoarece pielea o "produce" atunci când este expusă la lumina solară. Multe studii arată că vitamina reduce riscul sclerozei multiple, iar lipsa acesteia poate conduce la boli de inimă. Vitamina D are un efect pozitiv asupra depresiei, ajută la pierderea în greutate, iar deficienţa sa poate fi foarte periculoasă. Deşi acum abia începe vara, trebuie să avem în vedere faptul că expunerea la soare nu este suficientă pentru a asimila o vitamină atât de valoroasă. Persoanele care trăiesc în zone poluate, petrec mult timp în interior şi au pielea mai închisă la culoare trebuie să fie atente la cantitatea de Vitamină D pe care o oferă organismului. Simptomele care indică o problemă legată de nivelul scăzut de vitamine din sânge sunt dureri ciudate în tot corpul, oboseală, slăbiciune musculară şi crampe.

Cum poți determina deficitul de vitamina D și ce poți face să îl contracarezi?

..........................

Citește mai departe AICI

×