x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Jucării cu plumb retrase de pe piaţă

Jucării cu plumb retrase de pe piaţă

de Luminita Ciobanu    |    04 Aug 2007   •   00:00
Jucării cu plumb retrase de pe piaţă

Compania americană de jucării Fisher Price va retrage de pe piaţă aproape un milion de jucării fabricate in China. Motivul: vopseaua folosită ar conţine foarte mult plumb.

Compania americană de jucării Fisher Price va retrage de pe piaţă aproape un milion de jucării fabricate in China. Motivul: vopseaua folosită ar conţine foarte mult plumb. O examinare efectuată de specialişti a scos la iveală faptul că muncitorii chinezi au folosit un colorant de vopsea neaprobat, incălcănd astfel standardele de siguranţă.

MĂSURI. Astfel, 83 de feluri de jucării care se vindeau in SUA incepănd cu luna mai vor fi retrase de pe piaţă. Compania Mattel Inc., care deţine Fisher Price, a relatat că 967.000 de jucării vor fi retrase, inclusiv personaje populare pentru copii cum ar fi Big Bird din Sesame Street sau Elmo. Totodată, 533.000 de jucării vor fi retrase de pe piaţa internaţională, inclusiv in Marea Britanie, Canada şi Mexic. Compania americană a relatat că in viitor va fi verificat fiecare transport cu mărfuri sosit din China. Comisia pentru Siguranţa Produselor Consumatorului din SUA le-a cerut părinţilor care au achiziţionat astfel de jucării să contacteze compania Fisher Price. China produce aproximativ 80% din jucăriile văndute in intreaga lume, iar această retragere ar putea afecta şi mai mult reputaţia exporturilor. In luna iunie, compania producătoare de jucării RC2 a retras de pe piaţă 1,5 milioane de trenuleţe de jucărie fabricate in China, după ce s-a descoperit că vopseaua folosită conţinea aceeaşi substanţă periculoasă. Plumbul este un element chimic toxic şi poate pune in pericol sănătatea copiilor dacă este inghiţit.

In ultimele luni a existat o serie de incidente in SUA din cauza unor produse fabricate in China, precum peşte, pastă de dinţi sau cauciucuri.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă jucării