x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Peste 99% dintre persoanele care au murit de coronavirus în Italia aveau și alte boli

Peste 99% dintre persoanele care au murit de coronavirus în Italia aveau și alte boli

19 Mar 2020   •   10:50
Peste 99% dintre persoanele care au murit de coronavirus în Italia aveau și alte boli

Mai mult de 99% dintre cei care au murit în Italia din cauza coronavirusului au suferit de afecțiuni medicale anterioare, potrivit unui studiu al Autorității Naționale de Sănătate din Italia, citat de Bloomberg.

După ce decesele cauzate de virus au depășit 2.500, autoritățile din domeniul sănătății au încercat să ofere indicii care să ajute la combaterea răspândirii bolii.

Guvernul premierului Giuseppe Conte evaluează posibilitatea extinderii restricțiilor date până la începutul lunii aprilie.

Italia are peste 31.500 de cazuri confirmate de boală.

Noul studiu ar putea da răspunsul la întrebarea de ce rata de deces din Italia, la aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decât în ​​alte țări.

Institutul din Roma a examinat datele medicale ale 18% dintre cei care au murit și a constatat că doar trei victime sau 0,8% din total nu aveau patologie anterioară.

Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puțin trei boli anterioare și aproximativ un sfert avea una sau două afecțiuni anterioare.

Peste 75% au avut hipertensiune arterială, aproximativ 35% au avut diabet și o treime au suferit de boli de inimă.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus italia