x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Sindromul colonului iritabil. Greșeli pe care le fac cei care suferă de această tulburare

Sindromul colonului iritabil. Greșeli pe care le fac cei care suferă de această tulburare

22 Mar 2019   •   17:31
Sindromul colonului iritabil. Greșeli pe care le fac cei care suferă de această tulburare

Sindromul colonului iritabil este o tulburare obișnuită care afectează intestinul gros (colon). Sindromul cauzează frecvent crampe, dureri abdominale, balonare, gaz, diaree și constipație. Este o afecțiune cronică pe care va trebui să o gestionați pe termen lung.

Chiar dacă simptomele sunt incomode, sindromul colonului iritabil - spre deosebire de colita ulcerativă și boala Crohn, care sunt forme ale bolii inflamatorii intestinale - nu provoacă schimbări în țesutul intestinal și nu crește riscul de cancer colorectal.

Doar un număr mic de persoane cu sindrom de intestin iritabil au semne și simptome severe. Unii oameni își pot controla simptomele prin dieta, stilul de viață și stresul. Alții vor avea nevoie de medicamente.

Cauza exactă a tulburării nu este cunoscută și se poate datora mai multor factori.

Un diagnostic de sindrom de colon iritabil se bazează pe durata (cel puțin șase luni) și frecvența semnelor și simptomelor (de cel puțin trei ori pe lună).

Nu există nici un remediu cunoscut pentru această afecțiune, dar există multe opțiuni de tratament pentru reducerea sau eliminarea simptomelor.

Tratamentul include .......................

Citeste mai mult AICI

×