x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Tehnici moderne de anestezie în stomatologie

Tehnici moderne de anestezie în stomatologie

16 Mar 2019   •   10:12
Tehnici moderne de anestezie în stomatologie

Unul dintre aspectele care ne îngrijorează atunci când trebuie să mergem la dentist este anestezia. Când avem nevoie de o anestezie locală, înainte de mica injectie cu care se realizează aceasta, vedem că se folosesc o serie de geluri pentru gingie, care fac ca acea mică injecţie să fie mai uşor de suportat.

"Cand vine vorba de anestezia in stomatologie, de cele mai multe ori facem anestezie locala, in gingie, in dreptul dintelui pe care vrem sa il tratam. Cand vine vorba cu ce sa facem acea anestezie... exista o preanestezie, cu care putem sa dam un gust foarte bun, care amorteste gingia pe care urmeaza sa o intepam, iar apoi putem sa intepam cu un ac foarte fin. Acest ac este conectat fie la o piesa manuala, prin care medicul controleaza complet, cu mana, cat anestezic baga, fie... exista tehnologia computerizata suta la suta - este un aparat in care, pur si simplu, pui in contact acul cu gingia pacientului si exista o pedala unde actionezi, iar calculatorul controleaza viteza si cantitatea de anestezic. In felul acesta, putem sa obtinem anestezia mult mai limitata, adica sa amorteasca doar acel dinte sau acel grup de dinti, sa nu amorteasca toata falca daca nu este nevoie sa amorteasca toata falca. In plus, pacientul nu simte niciun disconfort pe durata in care se administreaza acest anestezic local. Pentru ca, daca folosim formula suta la suta manuala, prin care medicul injecteaza, daca se injecteaza prea repede, atunci pacientul are o senzatie de arsura sau o usoara durere locala. Tocmai pentru a elimina complet componenta umana exista aceasta tehnologie in care totul este controlat computerizat", sustine Dr. Ionut Leahu, medic implantolog.

Asadar, cu ajutorul unor aparate moderne, se poate realiza aceasta injectare de anestezic, astfel incat viteza de injectare sa fie una bine suportata de catre pacient. Substantele cu care se realizeaza insa anestezia sunt aceleasi si in tehnica manuala, si in tehnica asistata de aceste aparate moderne.

Dr. Ionut Leahu, medic implantolog: "Substantele cu care se face anestezia sunt .......

Află mai mult despre anestezia locală

×