x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Turcan: Deficitul la Fondul Național Unic de Sănătate este de trei miliarde de lei

Turcan: Deficitul la Fondul Național Unic de Sănătate este de trei miliarde de lei

07 Noi 2019   •   11:17
Turcan: Deficitul la Fondul Național Unic de Sănătate este de trei miliarde de lei

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că deficitul la Fondul Naţional Unic de Sănătate este, la nouă luni, de trei miliarde de lei. Potrivit acesteia, încrederea românilor în sistemul de sănătate este "la cele mai mici cote din ultimii 30 de ani".

"Cea mai descurajantă veste este cea legată de finanţare şi nu vrem să speriem pe nimeni, dar deficitul la Fondul Naţional Unic de Sănătate este, la nouă luni, de trei miliarde de lei şi prima provocare a mandatului domnului Victor Costache va fi să asigure servicii de calitate în acest context financiar extrem de dificil. Apoi evident că problemele nerezolvate de ani de zile trebuie să primească rezolvări şi sunt convinsă că aceste rezolvări vor fi temeinice şi vor crea în timp un sistem predictiv şi de calitate", a afirmat Raluca Turcan.

În opinia sa, va trebui îmbunătăţit managementul structurilor spitaliceşti, va trebui pus un accent mai mare pe prevenţie, iar medicina de familie să fie debirocratizată. O prioritate pentru acest domeniu rămân proiectele spitalelor regionale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sanatate