x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 8 semne că mănânci prea mult zahăr

8 semne că mănânci prea mult zahăr

30 Sep 2019   •   16:25
8 semne că mănânci prea mult zahăr
Sursa foto: pixabay.com

Zahărul este una dintre cele mai mari probleme pentru oamenii care se luptă cu kilogramele în plus și care vor să țină cură de slăbire nu doar din cauza faptului că dulciurile sunt extrem de populare dar și fiindcă se luptă cu dependența pe care o dă zahărul. Da, mulți nu sunt conștienți de asta sau cred că e o prostie dar chiar așa este. Problema și mai mare cu zahărul, însă, nu e doar că îngrașă ci mai ales că provoacă dezechilibre majore în organism deci și afecțiuni de sănătate.

Atenție! Și dacă nu ai greutate excesivă nu înseamnă că nu consumi zahăr în exces și că au apărut dezechilibrele aferente! Uneori excesul de zahăr se manifestă prin imposibilitatea de a asimila deci inclusiv de a te îngrășa și scăderea în greutate prin urinarea excesivă. Organismul uman este un mecanism deosebit de complex așa că funcționarea sa nu trebuie abordată într-un mod simplist.

Ce trebuie făcut? Să ai grijă de corpul tău și să fii atent(ă) la semnalele pe care ți le transmite. De multe ori este o luptă extrem de grea, iar dacă aștepți prea mult devine chiar imposibilă, să încerci să remediezi dezechilibrele organismului și intri pe o pantă rapidă și fără întors a problemelor de sănătate grave. Așa că fii atent(ă) la semne! În cazul excesului de zahăr, iată 8:

1. Oboseala și lipsa de energie

Nivelul de energie al organismului este strâns legat de cel al zahărului din sânge. Dacă, în mod normal, carbohidrații îți dau o energie mare și aproape instantanee, se instalează foarte repede dar se și termină la fel de repede, atunci când nivelul de zahăr din sânge este ridicat acest efect nu se mai produce, ba chiar reacția este inversă, asta și pentru că substanța chimică din creier ce influențează nivelul de energie este reprimată de zahăr.

Mai mult, atunci când faci exces de carbohidrați, inconștient nu-i dai organismului cantitatea de fibre și de proteine atât de necesare pentru refacerea sa.

2. Poftă permanentă de dulce dar și poftă de mâncare crescută

Ziceam încă de la început că zahărul creează dependență de aici și nevoia permanentă de dulce, nevoie care, de asemenea, se instalează și din cauza unor carențe de vitamine și minerale din organism ce se agravează dacă doar mâncăm dulciuri și nu tratăm deficitul de vitamine și minerale în sine. Este un cerc vicios.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×