x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Beneficiile murelor pentru sănătate

Beneficiile murelor pentru sănătate

25 Iul 2019   •   19:30
Beneficiile murelor pentru sănătate

Murele sunt un izvor de sănătate. Aceste fructe mici conţin şapte vitamine, nenumărate minerale şi oligoelemente şi sunt recomandate de specialişti în prevenirea sau tratarea mai multor boli. Iată cum poţi beneficia la maximum de calităţile vindecătoare ale murelor.  

Pigmenţii care dau culoarea specifică murelor te salvează de răceală. Aceste fructe minune stimulează imunitatea, iar principiile active atacă viruşii, împiedicând multiplicarea şi infectarea celulelor sănătoase.Trebuie ştiut că murele conţin şi compuşi ai acidului salicilic, adică substanţa activă regăsită în aspirină, astfel că au efect de scădere a febrei, de diminuare a durerilor de cap şi musculare.

Mai mult, dacă ai arsuri gastrice sau ulcer gastro-duodenal, poţi face o cură cu ceai de mure, minimum două căni pe zi. Frunzele de mure au efecte cicatrizante şi antiacide foarte bune.

Previne cancertul şi constipaţia

Totodată, pigmenţii care colorează murele au efect antiviral şi anticancerigen, potenţat de vitaminele şi mineralele cu proprietăţi antioxidante. Şi fibrele pe care le conţin ajută la protejarea împotriva cancerului cu localizare digestivă, dar şi al cancerului la sân, col uterin, al cavităţii bucale sau de colon.

Zmeura şi murele sunt fructele cele mai bogate în fibre alimentare, care acţionează ca un piston, împingând materiile reziduale din intestin. De asemenea, acizii organici şi zaharurile complexe ajută la normalizarea florei intestinale.

Combate canditoza digestivă

Antocianii prezenţi în mure inhibă dezvoltarea acestui fung şi ajută la eliminarea sa din organism. O cură de 12 zile cu mure reprezintă un tratament delicios ca gust şi ajută la restabilirea echilibrului microbiologic la nivelul întregului tub digestiv. În acelaşi timp murele stabilizează glicemia, stimulează pancreasul, diureza şi normalizează valorile colesterolului.

 

×
Subiecte în articol: mure beneficii