x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Grăsimea viscerală – fiecare kilogram în plus crește de 7 ori riscul de diabet, la femei

Grăsimea viscerală – fiecare kilogram în plus crește de 7 ori riscul de diabet, la femei

12 Sep 2019   •   23:54
Grăsimea viscerală – fiecare kilogram în plus crește de 7 ori riscul de diabet, la femei
Sursa foto: pixabay.com

Femeile trebuie să fie precaute de grăsimea viscerală. Aceasta pune mai mult decât doar silueta lor în pericol. Un studiu științific suedez arată că fiecare kilogram în plus crește șansele de a face diabet de șapte ori. În plus, creșterea incidenței bolilor de inimă este, de asemenea, mai mare în rândul femeilor suprapodnerale, decât cel al bărbaților.

Grăsimea viscerală este dăunătoare pentru sănătate: multe studii au arătat asta, deja. Oamenii de știință de la Universitatea din Uppsala (Suedia) au confirmat că această grăsime, care înconjoară organele prezente în abdomen, este un factor de risc major pentru dezvoltarea diabetului și a bolilor de inimă (atac de cord, hipertensiune arterială …). Și o nouă descoperire: pericolul este mai mare în rândul femeilor decât al bărbaților!

Grăsimea viscerală, periculoasă pentru femei

Înainte de a ajunge la această concluzie, cercetătorii au măsurat cantitatea de grăsime abdominală la 325.000 de participanți. Dr. Åsa Johansson, profesor asociat la catedra de Epidemiologie molecularăde  la Departamentul de Imunologie, Genetică și Patologie de la Universitatea Uppsala explică: „Am fost surprinși să constatăm că grăsimea viscerală era mai puternic legată de riscul de boală la femei decât bărbații”. Ea spune că „adăugarea unui kilogram de grăsime viscerală poate crește riscul de diabet de tip 2 cu mai mult de șapte ori, la femei, în timp ce aceeași acumulare de grăsime crește  riscul doar cu puțin mai mult de două ori la bărbați”.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Te-ar putea interesa și Manipularea osteo-articulară – leac pentru spondiloză și alte boli ale coloanei

Monturile: cum le tratăm. Sfatul medicului specialist (VIDEO)

Mai mult, acest efect nu este liniar. De fapt, riscul de a dezvolta diabet sau boli de inimă crește mai rapid la persoanele care au grăsimi viscerale scăzute până la moderate, decât în ​​cazul celor care au deja cantități mari.

„Efectele non-liniare, ca acesta, sunt foarte interesant de studiat și ne-ar putea ajuta să înțelegem biologia din spatele legăturii dintre grăsimea viscerală și boală”, spune dr. Torgny Karlsson.

Genele responsabile de acumularea de grăsime

.....................

Citește mai departe AICI

×