x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate O studentă britanică a murit după ce a urmat, timp de mai mulți ani, o dietă drastică

O studentă britanică a murit după ce a urmat, timp de mai mulți ani, o dietă drastică

04 Noi 2019   •   13:44
O studentă britanică a murit după ce a urmat, timp de mai mulți ani, o dietă drastică
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

O studentă britanică, în vârstă de 20 de ani, a fost găsită mortă după ce a postit și a luat tablete din oțet de mere pentru a pierde în greutate, înainte de a pleca într-o călătorie. Lindsey Bone învăța la Universitatea Sussex din Brighton și era nemulțumită de greutatea ei, motiv pentru care a luat aceste comprimate, întrucât pe prospect scria că reduc apetitul și ajută la pierderea kilogramelor în plus, după cum arată Telegraph, citat de nypost.com. Colegele de cameră au găsit-o decedată în data de 5 aprilie a.c., la  o zi după ce a murit, arată raportul anchetei. 

Când criminalistul Claire Rogers a cercetat camera tinerei, a găsit un jurnal alimentar în care Lindsey își notase mai multe reguli, precum "nu mâncați mai mult de 1.200 de calorii pe zi", "carbohidrați doar o dată pe zi sau deloc", "nu mâncați", "luați gustări din fructe", "folosiți oțet de mere". Jurnalul conține comentarii care sugerează că Bone a fost „foarte critică cu ea însăși”, a spus criminalistul.

Mama ei, Mandy Bone, a descris-o ca fiind o persoană puternică. „A făcut tot posibilul să meargă la universitate pentru a-și onora tatăl. Avea atât de multe planuri de viitor.” Ea a mai povestit că fiica sa lua tableta din oțet de mere de circa doi ani și urma o dietă 5-2, prin care își restricționa aportul de calorii timp de două zile pe săptămână, iar în ziua când a murit cele două și-au scris mesaje, prin care Lindsey i-a spus mamei sale că nu prea a mâncat. 

Dr.patolog Catherine Guy a declarat că  rezultatele autopsiei au fost normale, fiind prezente în organismul său doar doze terapeutice de medicamente antidepresive și de anxietatate. "Singura constatare pozitivă din testele de sânge a fost un nivel ușor ridicat al acidozei în sânge. Nu era la un nivel pe care l-am considera în mod normal fatal, dar era mai mare decât de obicei. Corpul uman are un mod natural de echilibrare a acidului și alcalinilor, care pot fi afectate de dietele foarte bogate în proteine ​​și cu un conținut scăzut de grăsimi, mai ales dacă s-a ținut post. Oțetul de mere este un supliment alimentar. Nu există prea multe informații despre efectul pe care l-ar putea avea. Evident, oțetul este acid și nu știm câte persoane îl consumă simultan cu dietele. Singurele efecte grave au fost atunci când oamenii au consumat oțet. ”

Patologul a mai explicat că este posibil ca suplimentele pe care le-a luat să fi provocat o reacție în organism, ca urmare a interacțiunii cu tratamentul de anxietate pe care îl urma. Cauza decesului a fost aritmie cardiacă, însă nu se știe exact ce a provocat-o. „Orice rețetă poartă un element de risc. Nu putem evita riscurile pe care care nu le cunoaștem ”, a mai spus dr. Guy.

Mama lui Linsey a spus, la audierile de săptămâna trecută, că ar vrea să lanseze un avertisment despre pericolele pe care le poate reprezenta o dietă extremă. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: dieta