x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Probleme grave în Marea Britanie din cauza restricțiilor. Va crește cu 50% rata mortalității bolnavilor de cancer

Probleme grave în Marea Britanie din cauza restricțiilor. Va crește cu 50% rata mortalității bolnavilor de cancer

29 Apr 2020   •   14:39
Probleme grave în Marea Britanie din cauza restricțiilor. Va crește cu 50% rata mortalității bolnavilor de cancer
Sursa foto: KatarzynaBialasiewicz/Getty Images/iStockphoto

Restricţiile impuse în Marea Britanie din cauza pandemiei de coronavirus în Marea Britanie ar putea duce la 18.000 de decese suplimentare de cancer anul viitor din cauza lipsei testării, diagnosticării şi amânării tratamentelor, avertizează cercetătorii, citaţi de dpa.

Acestea au dus la suspendarea sau limitarea diferitelor servicii medicale, inclusiv în domeniul oncologiei, și pot duce la o creştere cu peste 50% a deceselor provocate de cancer în următoarele 12 luni, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetări pentru sănătate DATA-CAN şi University College London (UCL).

Date colectate de la principalele centre oncologice indică o scădere de 76% a trimiterilor la spitale de specialitate şi de 60% a programărilor pentru chimioterapie, de la introducerea măsurilor de distanţare socială în Regatul Unit, la sfîrșitul lunii martie.

"Constatările noastre demonstrează un mare potenţial de consecinţe neintenţionate ale răspunsului la pandemia de COVID-19 şi care i-ar putea afecta negativ pe pacienţii cu cancer şi alte probleme medicale", spune autorul principal al studiului, Alvina Lai, de la Institutul de informatică medicală al UCL.

"Impactul general al situaţiei de urgenţă cu COVID-19 asupra deceselor în rândul pacienţilor cu cancer ar putea fi substanţial", a declarat și Harry Hemingway, profesor de epidemiologie clinică şi directorul Institutului de informatică medicală al UCL.

Acesta a menţionat schimbarea rapidă a protocoalelor de diagnosticare şi tratament, măsurile de distanţare socială, modificarea comportamentului oamenilor care au nevoie de medic,  impactul conomic al pandemiei şi decesele provocate de infecția cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: coronavirus restricţii cancer