x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate SUA aprobă urgent un test pentru depistarea rapidă a infecției cu coronavirus

SUA aprobă urgent un test pentru depistarea rapidă a infecției cu coronavirus

13 Mar 2020   •   15:04
SUA aprobă urgent un test pentru depistarea rapidă a infecției cu coronavirus

Compania Roche Holding AG a obţinut aprobarea, în procedură de urgență, din partea Autorității pentru Alimentațe și Medicamente a Statelor Unite (FDA) pentru un kit automatizat de diagnosticare a coronavirusului, care poate accelera de până la zece ori capacitatea de testare a pacienţilor, după cum transmite Bloomberg.

Testul funcţionează în baza sistemului Roche 6800/8800, este disponibil în Europa şi în ţările care acceptă licenţa CE pentru dispozitive medicale, precizează Roche.

Versiunea 8800 este capabilă să testeze 4.128 de pacienţi pe zi, iar versiunea 6800 poate efectua 1.440 de analize pe zi, a comunicat compania farmaceutică din Basel, Elveţia. Acţiunile Roche au avut o creştere de 4,9% vineri dimineaţă, fiind pe primul loc în Indicele Stoxx Europe 600.

"Accelerăm viteza deproducție de zece ori", a declarat Thomas Schinecker, directorul Diviziei de diagnosticare a companiei Roche.

"Efectuarea analizelor este esenţială în eforturile de limitare a răspândirii Covid-19, deoarece permite personalului medical să identifice persoanele infectate chiar dacă nu prezintă simptome şi să le plaseze în carantină. Acest lucru poate reduce numărul total de infecţii şi le poate acorda timp suplimentar producătorilor de medicamente pentru a realiza tratamente mai eficiente şi poate chiar un vaccin", notează Bloomberg.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus vaccin Roche