x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Lăptișorul de matcă îmbunătățește considerabil memoria

Lăptișorul de matcă îmbunătățește considerabil memoria

09 Iul 2020   •   17:27
Lăptișorul de matcă îmbunătățește considerabil memoria

Memoria este procesul prin care reproducem informații pe care le-am învățat sau trăit anterior. La procesul memoriei participă mai multe componente ale creierului, de aceea este un proces foarte complex, al cărui mecanism nu a fost pe deplin elucidat. Oamenii de știință clasifica memoria în memorie de scurtă durată, de exemplu memorarea unui număr de telefon până la formarea lui, și memorie de lungă durată, care conține amintiri, experiențe etc.

Lipsa puterii de concentrare este considerată de medicina occidentală ca un simptom de senilitate, fiind atribuită reducerii de substanțe neurochimice vitale, iar medicina chineză numește această stare a "creier golit de esență". Odată cu vârsta, crește probabilitatea apariției tulburărilor de memorie.

Memoria este un proces care se bazează și pe conexiunile dintre celulele nervoase (neuroni), care realizează adevărate rețele neuronale ce comunică între ele cu ajutorul unor substanțe numite neurotransmițători. De aceea, este important să-i asigurăm creierului substanțele de care acesta are nevoie în procesul memoriei, să-l hrănim, cu alte cuvinte.

O alimentație echilibrată trebuie să fie fără exces de grăsimi și bogată în vitamină B12. Această vitamină ajută la formarea celulelor corpului, în special a globulelor roșii și a sistemului nervos, fiind întâlnită în produse de origine animală: carne, peste, lapte, brânzeturi și ouă. Regimurile alimentare sărace în grăsimi ajută la păstrarea memoriei.

Organismul nostru are nevoie și de suficiente lichide, pentru a preveni deshidratarea, ce ar putea duce la confuzie și la tulburări ale memoriei. Pe cât se poate, este ideală limitarea consumului de băuturi alcoolice și, de asemenea, a fumatului, la care necesar ar fi să se renunțe. În cazul persoanelor cu tulburări ușoare ale memoriei, administrarea vitaminelor E și C poate proteja sănătatea creierului.

Este foarte important ca aceste vitamine să provină din suplimente alimentare naturale, deoarce vitaminele se absorb mult mai ușor în organism. Un astfel de supliment natural sau aliment viu, cum îl numesc medicii apifitoterapeuti, este lăptișorul de matcă pur.

Ce beneficii aduce lăptișorul de matcă și cum trebuie acesta să fie consumat?

 

×