x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tuse - cele mai bune remedii naturale

Tuse - cele mai bune remedii naturale

11 Noi 2019   •   12:29
Tuse - cele mai bune remedii naturale

Tuse uscată, tuse productivă, dureri în gât… Se apropie iarna lungă și rece. Zilele sunt mai scurte, soarele iese rar, oboseala este resimțită și sistemul nostru imunitar slăbește. Remediile naturale precum plantele, alimentele și uleiurile esențiale pot calma simptomele ORL și pot lupta împotriva răcelii.

Ceaiuri de plante contra durerilor de gât

Iată câteva exemple de ceaiuri și infuzii simple de pregătit pentru tratarea durerilor de gât:

Ceai fierbinte de ghimbir cu miere: foarte simplu de combinat. Ai nevoie de o bucată de ghimbir proaspăt tăiat în felii, o lingură de miere amestecată cu apă fierbinte. Mierea este emolientă, antibacteriană și vindecătoare.

Suc de lămâie fierbinte cu miere: o băutură făcută din lămâie, apă fierbinte și miere. Doar amestecați sucul de la jumătate de lămâie și o linguriță de miere în apă fierbinte. Lamaia, anti-bacteriană, este foarte eficientă în reducerea inflamației gâtului.

În schimb, pentru imunitate:

Ceai din plante cu coaja lapacho (Tecoma curialis): coaja lapacho are o putere terapeutică deosebită. Este una dintre cele mai bune plante pentru a evita oboseala iarna. Bogată în fier, această scoarță stimulează sistemul imunitar și elimină toxinele. Este un antiinflamator care ameliorează în perioadele de frig. Poate fi utilizat ca ceaiuri din plante, capsule, pulbere sau picături pentru a fi diluat în apă și înghițit de 3 ori pe zi înainte de masă.

Ceaiul de echinacea: foarte eficient în caz de răceli sau gripă. De asemenea, stimulează sistemul imunitar. Se fierbe 1 gram de rădăcini într-o cană de apă timp de 10 minute.

Este recomandat să bei aceste ceaiuri din plante atunci când începi să ai dureri în gât la una până la trei perfuzii pe zi.

Tratează tusea cu uleiuri esențiale:

...................

Citește mai departe AICI

×