x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet A fi in forma si dupa vacanta

A fi in forma si dupa vacanta

00 0000   •   00:00

Pe tot parcursul concediului, am facut tot posibilul sa aratam perfect pe plaja sau la piscina. Am mers la sala, am facut exercitii acasa si am mancat foarte putin. Totul pentru a face costumul de baie sa ne stea asa cum ne-am dorit. Insa, o data ce concediul s-a terminat, iar costumul de baie sta ascuns in sifonier, avem tendinta sa ne neglijam. Iar acesta este cel mai periculos moment, pentru ca, daca nu reusim sa intretinem ceea ce am obtinut in vacanta, vom lua serios in greutate intr-un timp relativ scurt. De aceea, instructorul de fitness Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center, lector in cadrul Federatiei Romane Sportul Pentru Toti, ne propune o serie de exercitii fizice de intretinere dupa vacanta.

De trei ori pe saptamana

Exercitiile propuse de instructorul Luiza Bucur actioneaza exact in zonele care ne intereseaza cel mai mult: abdomen, zona lombara, piept, brate, posterior, picioare. Insa inainte de a incepe seria de exercitii, trebuie sa faceti cateva miscari de incalzire destinate intregului corp. Ele constau in rotiri de umeri, brate, indoiri si aplecari de trunchi, fandari laterale, inapoi si inainte, apoi lateral. Pentru ca efectul sa fie maxim, instructorul Luiza Bucur va recomanda sa repetati fiecare exercitiu de 12-15 ori, in doua-trei serii, de cel putin trei ori pe saptamana.

"Exercitiile fizice practicate periodic va mentin sanatatea fizica si intelectuala, va intaresc sistemul imunitar si va binedispun. Chiar daca abia v-ati intors din vacanta, nu neglijati antrenamentele: mergeti la sala, alergati, inotati, mergeti pe bicicleta si cu siguranta va veti simti mai energici. In plus, randamentul activitatilor dumneavoastra va fi maxim!" - Luiza Bucur instructor de fitness

BOX. La sfarsitul seriei de exercitii, realizati cateva miscari de box. Din pozitia de drepti, duceti un picior in fata si, in acelasi timp, loviti cu bratul opus. Aceste exercitii pot fi realizate si lovind sacul de box. 10-15 minute zilnic dedicate unui astfel de antrenament ne elibereaza de stres si ne binedispun.

Stand departat, cu bratele indoite la nivelul pieptului, duceti bratele lateral
Utilizand ganterele, pasiti inainte, cu spatele drept, ridicand ganterele la nivelul umerilor

Culcat pe fitball, cu bratele indoite lateral, ridicati bratele si apoi reveniti in pozitia initiala
Stand in genunchi, cu sprijin pe palme, ridicati simultan bratul si piciorul opus, apoi schimbati
Faceti sfoara, incercand sa atingeti varfurile picioarelor
×
Subiecte în articol: armonia trupului