x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cea mai bună metodă ca să slăbești, să fii sănătos și să nu te mai îngrași

Cea mai bună metodă ca să slăbești, să fii sănătos și să nu te mai îngrași

17 Dec 2018   •   21:50
Cea mai bună metodă ca să slăbești, să fii sănătos și să nu te mai îngrași
Sursa foto: pixabay.com

O siluetă frumoasă nu este doar o chestie de estetică ci, în primul rând, e un semn de sănătate. Desigur că aici vorbesc despre cazul general. Bineînțeles că și persoanele slabe se pot îmbolnăvi dar ai mai multe șanse să fii sănătos dacă mănânci cu cap, îi dai organismului nutrienții de care are nevoie și mai faci și măcar un minimum de mișcare.

Preocuparea pentru slăbit este una tot mai răspândită, mai ales de când obezitatea a devenit o problemă majoră în țările dezvoltate. Cum nutriția nu este matematică, și când vine vorba despre cure de slăbire lucrurile sunt foarte complicate, pentru că îți poți da peste cap metabolismul încetinindu-l, lucru care te va aduce în situația că vei mânca mai puțin decât înainte de cură și să te îngrași mai repede.

Tocmai de asta cea mai eficientă metodă de a slăbi este să-ți intensifici arderile metabolice. Iată ce poți face pentru asta:

1. Bea apă

Am mai explicat că absolut fiecare celulă și fiecare proces din organism are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător. Deci și cele metabolice. Desigur că vor funcționa și dacă nu vă hidratați, dar nu eficient iar apoi vor apărea și alte probleme. Nimic în viață nu rămâne neplătit. Nu când vine vorba despre sănătate. Un adult trebuie să bea în jur de 2-2.5 litri de apă sau ceai pe zi, mai mult în caz de activitate fizică intensă sau temperaturi ridicate.

2. Organizează-ți programul de mese și nu te înfometa

Dimineața, organismul așteaptă să fie alimentat fiindcă urmează să aibă activitate o zi întreagă. Dacă nu primește combustibil, va intra în modulul de avarie, își va încetini procesele și se va apuca de făcut provizii sub formă de grăsime exact în zonele în care vă doriți mai puțin. Dacă ne-ar crește sânii, cu siguranță nu ne-am supăra noi femeile. :))

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×