x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Traumatismul cranian la copii și adolescenți poate crește riscul de comportament infracțional, în viitor

Traumatismul cranian la copii și adolescenți poate crește riscul de comportament infracțional, în viitor

02 Oct 2019   •   00:36
Traumatismul cranian la copii și adolescenți poate crește riscul de comportament infracțional, în viitor

Un studiu arată că leziunile la cap ar putea crește riscul de crimă în rândul tinerilor.

Ar exista o legătură între modificările ce pot fi atribuite leziunilor la cap, în urma unui traumatism, și criminalitatea crescută? Persoanele cu leziuni cerebrale traumatice, sunt asociate cu o creștere a numărului de infracțiuni auto-raportate, în special violență. 

„Aceste rezultate furnizează dovezi preliminare conform cărora deficiențele neuropsihologice dobândite în urma traumatismele craniene au ca rezultat mai direct perioade prelungite de comportament criminal”, sugerează Joseph A. Schwartz profesor de criminalistică și justiție penală la Universitatea din Nebraska din Omaha la EurekAlert! .

Infracțiuni mai grave și mai violente după traumatismul cranian

Studiul a fost realizat în rândul a 1.336 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani din Philadelphia și Phoenix din Statele Unite. Majoritatea erau de sex masculin. Au fost chestionați mai bine de șapte ani despre comportamentul lor criminal și legăturile lor cu sistemul de justiție penală. Aproape o cincime dintre ei au suferit una sau mai multe leziuni la nivelul capului în timpul studiului și aproape o treime au suferit traume ale capului înainte de primul interviu.

Conform rezultatelor, profesorul Schwartz a constatat că leziunile la cap sunt de cinci până la opt ori mai frecvente în rândul persoanelor din sistemul de justiție penală decât în ​​rândul majorității populației. El a mai constatat că tinerii care au comis infracțiuni mai grave și violente...........

Citește mai departe AICI

×