x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Demolarea Policlinicii Batiştei: Dosar penal pentru senatorul PD-L

Demolarea Policlinicii Batiştei: Dosar penal pentru senatorul PD-L

de Monica Andrei Capatos    |    11 Ian 2010   •   00:00

Distrugerea sediului Policlinicii Batiştei, caz dezvăluit de Jurnalul Naţional, a declanşat un val de controale, inspectorii Primăriei Capitalei şi cei de la Sectorul 2 constatând o serie de ilegalităţi. Senatorul PD-L Mircea Andrei, proprietarul clădirii, aflată într-o zonă de protecţie, va fi cercetat penal.

Imediat după ce Jurnalul Naţional a dezvăluit  că o clădire veche a Capitalei, Policlinica Batiştei, din Sectorul 2, a început să fie demolată pe interior, inspectorii municipalităţii şi ai Primăriei Sectorului 2 au mers la faţa locului.
"Am constatat că proprietarul a desfiinţat toate ferestrele fără nici un fel de autorizaţie. Pentru că imobilul se află într-o zonă protejată, primarul Neculai Onţanu a somat titularul de drept şi s-a întocmit un proces-verbal. Am transmis organelor abilitate începerea urmăririi penale pentru efectuarea unor modificări ilegale în interiorul imobilului", ne-a declarat Dorinel Lefter, director în cadrul Primăriei Sectorului 2.
Au fost puse zece somaţii pe tot imobilul, inclusiv a fost trimisă una la domiciliul senatorului PD-L pentru a nu apărea nici un fel de dubiu. "Rămâne ca Secţia 8 de Poliţie şi Parchetul să reacţioneze în acest caz", a mai spus Lefter.

În paralel, cei de la Primăria Capitalei au constatat aceleaşi nereguli şi l-au chemat pe Mircea Andrei cu toate documentele pe baza cărora a început demolarea clădirii Policli­nicii Batiştei. Senatorul are 48 de ore la dispoziţie pentru a aduce toate actele doveditoare. În caz contrar, rezultatul va fi acelaşi, plângere penală.

Policlinica, situată pe Strada Batiştei nr. 27 A, a fost retrocedată în urma unor decizii date de primarii Traian Băsescu şi Adriean Videanu. Jumătate din clădire a ajuns în posesia senatorului PD-L Mircea Andrei. În acest moment, imobilul a fost demolat pe interior. Geamu­rile au fost scoase, scara interioară, pusă la pământ.

Contactat săptămâna trecută de Jurnalul Naţional, senatorul PD-L a recunoscut că imobilul este în proprietatea lui şi a proferat ameninţări. "În primul rând, ştiţi că eu sunt avocat, un articol care îmi strică imaginea va atrage consecinţe care nu îmi plac", se umfla în pene Mircea Andrei. Acum, după i-a fost deschis dosar penal, senatorul PD-L nu mai este atât de viteaz şi îşi ţine telefonul închis.

×
Subiecte în articol: observator