x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Regii lui Dumnezeu

Regii lui Dumnezeu

de Vasile Surcel    |    11 Oct 2004   •   00:00

Decriptarea unor informatii continute de ritualurile masonice par sa demonstreze existenta unei ierarhii de suverani oculti: "Deus rex" - Regii lui Dumnezeu



Cercetatorii masoni Christopher Knight si Robert Lomas afirma in lucrarea lor "Al doilea Mesia" ca aurul si argintul descoperite in hrubele aflate sub templul din Ierusalim nu au fost decat o parte, si poate nu cea mai importanta, din tezaurul cautat de catre primii 11 Cavaleri Templieri. Adevarata comoara gasita si luata de ei de acolo ar fi fost stravechile fragmente din Coloana lui Enoch, descoperite si depuse acolo inca de pe timpul biblicului Rege Solomon.

COMOARA STRAVECHILOR MANUSCRISE. Acelor relicve stravechi, apartinand probabil unei necunoscute civilizatii care ar fi existat inaintea Potopului pomenit atat in Biblie, cat si in majoritatea celorlalte religii, li se adauga si o serie de suluri cu manuscrise antice, unele chiar de pe timpul lui Moise, altele apartinand ordinului "Fiii lui Zadock" sau "Marilor preoti ai lui Yahveh", stramosii celor care infiintasera Ordinul Cavalerilor Templieri. Redand o traditie masonica, Knight si Lomas afirma ca aceasta comoara spirituala ar fi fost transportata in Scotia, la Kilwinning, unde s-ar fi intemeiat si prima loja. In acest context, cei doi autori lanseaza ipoteza existentei familiilor "Deus Rex" - Regii lui Dumnezeu.

O DINASTIE MILENARA. Cei doi cercetatori britanici afirma ca, dupa caderea Orasului Sfant sub stapanirea romana, o parte dintre membrii vechii "Biserici din Ierusalim" s-au dus la Alexandria, apoi de acolo s-au raspandit in diferite orase din Europa. Cu timpul, ei au adoptat religiile locurilor in care s-au stabilit, fiind adeseori absorbiti de catre comunitatile care ii adoptasera. Coboratori din vechea aristocratie ebraica, erau niste oameni inteligenti care si-au recapatat in curand prosperitatea.

Pe masura schimbarii generatiilor, memoria originii lor s-a estompat. Totusi, in fiecare familie era ales cate un fiu caruia, atunci cand ajungea la maturitate, i se dezvaluia nobila ascendenta si i se vorbea despre secretele Templului. Cu timpul, vechile familii au intrerupt legaturile, dar in fiecare dintre ele mai exista cate un fiu ales care stia ca mai exista si altii ca el. De asemenea, fiecaruia dintre ei i se transmiteau "ereditar" codurile si parolele cu ajutorul carora s-ar fi putut recunoaste cu "omologii" proveniti din alte familii la fel vechi si nobile.

Autorii considera ca, in jurul anului 1095, majoritatea membrilor familiilor "Deus rex" erau crestinati. Doar o mica parte dintre ei, exact cei "alesi", mai pastrau in minte amintirea lor ebraic, asteptand momentul favorabil pentru recuperarea mostenirii lor spirituale multimilenare. Este foarte probabil ca, stiindu-si adevaratele radacini, ei se considerau unfel de "super-crestini" urmasi ai primei Biserici, singurii demni sa detina secretele adevaratei credinte. Oriunde ar fi trait, ei alcatuiau o elita discreta, constienta insa ca face parte dintre "Regii lui Dumnezeu".

"SENIORII" NESTIUTI AI LUMII. Sec. XI este si cel care, prin impunerea ideii "Cruciadelor", declansate sub pretextul eliberarii "Tinuturilor Sfinte", a oferit acestei elite ocazia de a incerca sa-si recupereze mostenirea materiala si spirituala ascunsa sub ruinele templului de la Ierusalim. Asa cum am vazut, Knight si Lomas sunt convinsi ca toti cei 11 cavaleri care au infiintat Ordinul Cavalerilor Templieri au facut parte din elita compusa de urmasii preotilor din ordinul "Fiii lui Zadock".

O data cu aparitia Cavalerilor Templieri pe scena europeana, stravechea "stafeta" spirituala a stramosilor lor s-a impus in aproape toata Europa. Perioada lor de glorie a durat insa mai putin de doua secole. Dura persecutie la care i-a supus Filip cel Frumos i-a obligat sa intre din nou in "ilegalitate". Putinii templieri care au mai scapat atunci cu viata s-au vazut nevoiti sa se imprastie din nou prin lume. O parte dintre ei au ajuns in Scotia, unde, pe "scheletul" oferit de confreeriile de mesteri constructori, au cladit viitorul edificiu al Francmasoneriei.

STRANIA CAPELA ROSSLYN. In Scotia exista si acum un edificiu straniu, care, prin anumite aspecte arhitecturale, aminteste de Templul din Ierusalim. Este vorba despre Capela Rosslyn, construita in anul 1440. Cercetatorii Knight si Lomas cred ca subteranele secrete ale acestei capele ciudate (pe ai carei pereti si coloane se pot recunoaste elemente ornamentale care amintesc de plante originare din America) adapostesc vestigiile descoperite de Templieri in Templul lui Solomon. Dar, pana acum, nimeni nu a putut confirma aceasta ipoteza. Si asta pentru ca actualii proprietari ai lacasului refuza cu indarjire sa permita efectuarea de cercetari in subteranele capelei.

Existenta "Regilor lui Dumnezeu" este inca o simpla ipoteza, lansata de doi cercetatori care, intamplator sau nu, sunt si masoni. In cazul in care se va dovedi ca ei au dreptate, lumea stiintifica va trebui sa accepte ca trecutul Europei si poate al intregii lumi are inca multe "pete albe" pe care decriptarea ritualurilor secrete de initiere ar putea sa le clarifice la fel de eficient ca istoria oficiala.

Continuare: Regele pierdut

×
Subiecte în articol: special