x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătălia pe Realitatea: Mogulul versus Ghiţă

Bătălia pe Realitatea: Mogulul versus Ghiţă

de Anca Nicoleanu    |    16 Feb 2011   •   14:28
Bătălia pe Realitatea: Mogulul versus Ghiţă
Sursa foto: /Publimedia

152208-sebastian-ghita-wa861159vi.jpgAdrian Ursu şi Oana Stancu au prezentat marţi, 15 februarie, ultima ediţie a emisiunii "Ora de foc". Vestea le-a fost dată cu câteva ore înaintea emisiei, printr-un e-mail, de Sebastian Ghiţă, managerul postului Realitatea TV, fără alte explicaţii, fără să li se impute ceva. "Mişcarea" este cu atât mai neaşteptată cu cât "Ora de Foc" era cea mai urmărită emisiune a Realităţii TV.

Citiţi şi:
Adrian Ursu: "Când spui Vîntu, Voiculescu, moguli, spui ceva rău"
Sorin Ovidiu Vîntu: "Chiar daca eu sunt arestat, copiii mei rămân proprietari"

"Aşa a decis managementul, ca în această seară să prezentăm ultima ediţie a emisiunii "Ora de foc". Managementul ne-a comunicat asta azi, pe la ora 13. Oficial, motivul este că nu mai suntem compatibili cu planurile sale editoriale. Mai multe nu ştiu, pentru că nu s-a mai discutat nimic pe tema asta...", ne declara Adrian Ursu, cu o jumătate de oră înainte de începerea emisiunii. Sebastian Ghiţă, managerul postului Realitatea TV, ne-a spus că nu are nici o nemulţumire legată de Adrian Ursu şi Oana Stancu. Şi că decizia sa a fost luată pentru că "ne pregătim de noua grilă, pe care o vom lansa în trei luni. Şi pentru noua hală". Acesta nu a dorit să comenteze referitor la eventuale noi schimbări spectaculoase la postul pe care îl manageriază: "Nu vă pot dezvălui care este strategia". De asemenea, Ghiţă nu vrut să ofere informaţii referitoare la viitorul lui Adrian Ursu la Realitatea TV. "Întrebaţi-l pe domnul Adrian Ursu!", a conchis acesta. Afirmaţie cu atât mai interesantă cu cât, în urmă cu câteva zile se spunea despre Adrian Ursu că va fi viitorul director editorial al postului Realitatea TV, înlocuindu-l pe Cătălin Popa, care urma să se ocupe de proiectele speciale ale staţiei.

Oana Stancu: "Nu ni s-a imputat nimic, nu există argumente de rating, deontologie, profesionalism"
Pe 16 februarie, a doua zi după ultima apariţie la "Ora de foc", Oana Stancu aştepta explicaţii cu privire la decizia managerului Sebastian Ghiţă de a scoate emisiunea pe care ea o prezenta alături de Adrian Ursu:

"În primul rând, nu a existat un argument în legătură cu ratingul, deontologia, profesionalismul. Nu ni s-a imputat nimic, nici ieri, nici în oricare perioadă. Când Sebastian Ghiţă a preluat managementul, ulterior ne-a rugat să ne asumăm acest interval. Ieri la prânz a anunţat printr-un email de trei rânduri şi jumătate  că "a oprit prezenţa noastră la Ora de foc". A primit mai multe reply-uri de la cei care conduc editorial Realitatea TV, care i-au atras atenţia că nu e în interesul staţiei să scoţi o emisiune marţi la prânz, fără să ai o alternativă şi că o alternativă puternică se construieşte în timp".

"Colaboraţionismul" cu Vântu
Se vehiculează un posibil motiv al scoaterii celor doi de pe post: faptul că aceştia ar fi ţinut legătura cu Sorin Ovidiu Vîntu, acţionarul Realitatea TV, în condiţiile în care înţelegerea dintre Ghiţă şi Vîntu a fost ca acesta din urmă să nu se implice în nici un fel în "politica" editorială a postului. Oana Stancu a fost de acord să explice cum stau lucrurile în ceea ce priveşte "relaţia" cu SOV:

"Am fost de acord să vorbim, numai pentru că am constat un lucru ciudat. Că, neoficial, se lansează ipoteza că am fi fost daţi afară pentru colaboraţionism cu Vîntu. Din păcate, nu pot să nu observ că e teza preferată a puterii care a pus egalitate între jurnaliştii de la Realitatea TV şi oamenii lui Vîntu. Eu cu Vîntu am vorbit de două ori în ultimele luni, dar te asigur că i-aş fi răspuns la telefon în fiecare zi dacă m-ar fi sunat, pentru că aşa e politicos, întrucât este acţionarul majoritar al staţiei, dar mai ales pentru că în doi ani şi ceva nu mi-a oferit niciodată un motiv să nu-i răspund la telefon. În ciuda percepţiei pe care s-au străduit dl Băsescu şi camarila lui să o creeze, mie, în doi ani, Vîntu nu mi-a zis niciodată "fă aşa" sau "nu face aşa", "iartă-l pe ăla pentru că este prieten cu mine" sau "dă în Băsescu" pentru că mi-e duşman. Recomand oricui să revizioneze momentele în care Vîntu a fost la "Ora de foc", telefonic sau prin fly – transmisie din altă locaţie decât din studio - şi să spună dacă Stancu şi Ursu au fost obedienţi faţă de mogul. Celebra fază cu spa-ul din strada Paris la care ar fi fost Geoană cred că lămureşte pe deplin relaţia pe care noi am avut-o cu Vîntu".

Realizatoarea TV nu a găsit încă răspunsul la ceea ce li se întâmplă ei şi colegului Adrian Ursu: "Eu nu ştiu dacă întâmplarea asta cu noi este un exerciţiu de imagine, un război personal între managementul şi acţionariatul Realitatea TV sau între managerul şi acţionarul Realitatea TV  sau ceea ce mi s-ar părea a fi şi mai grav, rezolvarea unor interese personale".

×
Subiecte în articol: mass-media realitatea tv